donderdag 23 juli 2015

Super zomers voorgerecht: Gevulde artisjokken met koude zalmmousse

Een lekker hapje of voorgerecht zijn deze artisjokken met zalmmousse.

De zalmmousse is makkelijk te maken en als je hem goed koelt is hij heerlijk op een zomerse dag. Je kunt hem ook als spread op een stokbroodje of toastje eten. Of doe wat in een glaasje met wat rucola en je hebt een lekkere koude amuse.

De smaak is heerlijk, waarbij de creme fraiche de doorslaggevende factor is. Die maakt de mousse heerlijk romig en fris tegelijk.

Als je wilt kun je snippers gerookte zalm toevoegen door op het laatst door de mousse te roeren. Dat deed ik zelf niet.

Zo maak je het;

Nodig voor 4 pers

1 blikje rode zalm
2 el creme fraiche
1 el ketchup
paar druppels citroensap
1 bosje dille, fijngehakt
1 blik artisjokharten
handje rucola
eventueel gerookte zalmsnippers, kleingesneden

staafmixer of keukenmachine

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele velletjes en graten. 
Doe de creme fraiche, ketchup, citroensap, dille en zalm bij elkaar en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine.
Breng op smaak met peper en zout. Als je gerookte zalm wilt toevoegen, roer deze er dan doorheen.
Zet de zalmmousse in de koelkast zodat deze lekker afkoelt.

Laat de artisjokken goed uitlekken en snij voorzichtig een plakje van de onderkant, zodat ze goed blijven staan. Vouw de blaadjes een klein beetje open, zodat je in het midden een holte krijgt om te vullen.
Vul de holte (het midden) van de artisjokken met een schep van de zalmmousse.
Bestrooi met wat extra dille en garneer met wat rucolablaadjes.

De overige mousse is heerlijk op een toastje of in een amuseglaasje!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen