maandag 2 februari 2015

Valentijnsdessert! Chocopannenkoekjes met warme kersen







Met het idee van een Scharzwalderkirsch in mijn achterhoofd maakte ik dit lekkere dessert.

Het is bij uitstek geschikt voor een gezellig etentje bij kaarslicht (Valentijn?).

De pannenkoeken hebben een lekkere, bittere chocoladesmaak en als je ze gewoon met room (ijs) zou eten is het al superlekker.

Ik deed er nog een schep warme kersen bij, gewoon uit een blikje.

Natuurlijk kun je ook voor andere dingen of ander fruit kiezen, zoals een schep gezoete mascarpone of plakjes banaan.

Je kunt de pannenkoeken al in voren bakken, dus no stress!

Zo maak je ze; 

Nodig
melk
pannenkoekenmix
ei
cacao
poedersuiker

vanille ijs
vlaaivulling kersen uit blik

Maak pannenkoekenbeslag voor 2 pannenkoeken volgens de aanwijzing op de verpakking.

Voeg 3 theelepels cacao toe en een eetlepel poedersuiker.

Bak de pannenkoeken op de gebruikelijke manier, zorg dat het dunne pannenkoekjes worden.

Verwarm de vlaaivulling in een pannetje.

Dien de pannenkoekjes op met ijs en de warme kersen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen