woensdag 25 februari 2015

Klassiekers van Paul Hollywood




Als je The Great British Bakeoff hebt gevolgd, weet je wie Paul Hollywood is.
Of als je regelmatig kookshows op BBC kijkt.

Want Paul Hollywood, celebrity meesterbakker, is helemaal hot in Engeland, ondanks dat de gepoetste Paul met zijn iets te zongebruinde huid en helderblauwe ogen een cheating-schandaal op zijn naam heeft staan.
Paul is het publiekslievelingetje en duikt nog steeds op in heel veel BBC shows.
Hij staat vooral bekend om zijn positieve feedback die hij geeft bij het jureren tijdens The Great British Bakeoff.

Naast alle tv shows waarin hij opduikt heeft hij zijn eigen bakbedrijf dat produceert voor vooraanstaande winkels en hotels in Engeland.
En natuurlijk heeft hij al een aantal succesvolle kookboeken op zijn naam staan.

Sinds het begin van deze maand is Klassiekers van Paul Hollywood in Nederland uitgekomen, gebaseerd op zijn tv show Pies And Puds.
Het boek staat vol met Engelse pies;  zowel zoete als hartige en daarnaast nog wat andere baksels.

Het boek wordt heel rijk voorzien van stap voor stap foto's, waardoor de bakdrempel om iets te maken misschien lager wordt.


Het boek heeft helaas minimale info over bijvoorbeeld de herkomst en geschiedenis van bepaalde pies en er wordt bij veel recepten niervet en reuzel gebruikt. Die zijn bij mij in de buurt niet heel makkelijk te krijgen, wat voor mij de drempel weer iets hoger maakt.

Maar dat mag de pret niet drukken, want dit boek gaat eigenlijk om de technieken en de verschillende soorten deeg en toepassingen daarvan. En over de verschillende deegsoorten wordt wel veel verteld.

En Paul kan weten hoe het hoort, want als tiener begon hij al in de bakkerszaak van zijn vader.

Het boek is onderverdeeld in Deeg, Hartig en Zoet.





Dit boek is gaat over het bakken van robuuste taarten. Er staan zowel klassieke pasteien als moderne in. Géén patisserie dus, hoewel er wel wat gebak zoals éclairs en meringue in staan. 
Het is een mooie aanvulling als je al een patisseriebijbel zoals bijvoorbeeld Tarte Tatin hebt.
Want met beide boeken, is je naslagwerk over bakken bijna compleet (broodbakken uitgezonderd).

Het is een leuk boek met lekkere recepten die goed te maken zijn. Je moet wel geduld hebben, want het rusten van het deeg schijnt cruciaal te zijn voor het eindresultaat, bovendien kun je beter een voorraadje reuzel en niervet hebben liggen voor als je plotseling de bakkriebels krijgt.

Klassiekers van Paul Hollywood is van uitgeverij Good Cook en kost € 22,50

Wil je een exemplaar winnen? Let op, want binnenkort geef ik er één weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen