maandag 23 februari 2015

Zuppa Pavese


Over zuppa pavese, soep voor armelui, kun je een lang verhaal verzinnen. Maar het komt er op neer dat het een bouillon met (oud) brood, een gepocheerd ei en kaas is.

Ik kwam hem tegen in mijn favo winter kookboek Winter In The Alps.

Omdat het een redelijk kale soep is, moet je voor  heel goede bouillon zorgen!
En het mooist is een plak geroosterde ciabatta. Die had ik niet en ik gebruikte een halve plak witbrood. Helaas stond dan ook niet zo mooi als op de foto in het kookboek...

De soep is snel klaar en zou een goede opkikker zijn voor wanneer je ziek bent!

Nodig

goede kippenbouillon uit een potje of zelfgemaakt
(oude) ciabatta, in plakken
1 ei per persoon
Parmezaanse kaas, geraspt
peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 110 graden en zet daarna de soepkommen/ borden in de oven, zodat deze warm worden.

Verwarm de bouillon en rooster het brood.
Zorg dat de bouillon kokendheet wordt, zodat het ei kan stollen.

Neem de warme borden uit de oven en leg een plak van het brood op de bodem.
Rasp de kaas over het brood en schenk voorzichtig de bouillon over het brood.
Breek nu het ei boven het brood en wacht met serveren tot het eiwit gestold is.

Om dit te bereiken moet de soep heel heet zijn en het bord warm.

Bestrooi met peterselie en geef eventueel extra Parmezaanse kaas erbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen