woensdag 23 juli 2014

Vakantieontbijtje: Wentelteefjes met zachte kaneelappeltjes



Hmmm, in de vakantie heb je overal de tijd voor. Ook voor het maken van een uitgebreid ontbijt dat lekker zoet en 'fout' is.
Want in de vakantie moet je tenslotte genieten! 

En hoe lang is het geleden dat jij wentelteefjes maakte of at?
Precies!

Dit keer maak je ze met lekkere warme, zachte kaneelappeltjes.

Een andere variant is met in honing gebakken bananenplakjes en wat geschaafde chocolade!

Zo maak je ze met appeltjes;

Nodig voor 2
3 plakken witbrood, korsten er af
1 appel, geschild
1 ei,
100 ml melk
suiker
kaneel
boter
1 zakje vanillesuiker  
evt. poedersuiker

Snij de appel in kleine blokjes en doe in een steelpan. Bestrooi met suiker en kaneel, tot de appeltjes helemaal bedekt zijn.
Doe een bodempje water in de pan. Echt heel weinig, een paar eetlepels is voldoende.
Breng de appels met het water aan de kook en laat op laag vuur pruttelen. Roer af en toe door en als het water verdampt is, doe er dan nieuw water bij.
Kook de appeltjes tot ze zacht worden, zoals bij aardappels.
Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. De kaneelsuiker moet lekker stroperig zijn, dus blijf het water steeds bijvullen.

Maak ondertussen de wentelteefjes.

Klop het ei met de melk, een zakje vanillesuiker en een snuf kaneel.
Haal de plakken brood er door en verdeel het vocht, zodat elke plak evenveel heeft opgezogen.

Laat een klont boter in de koekenpan smelten en bak de wentelteefjes om en om tot ze goudbruin zijn.

Snij de plakken doormidden en beleg ze met de warme appeltjes.

Bestrooi om het af te maken met wat poedersuiker.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen