vrijdag 4 juli 2014

'n dagje proeven in een zuurstokroze sloep

Wat te doen op een vrije vrijdag met een graadje of 30 op de thermometer?
 
Vandaag een dagje heerlijk varen in een knalroze sloep. Dat stond er op de agenda voor vandaag. Op de heetste dag van het jaar.

Wat is er aan de hand met die roze sloep?
Vandaag is er Bloggers On Board, een fijn rondje varen samen met Miss Publicity en andere foodbloggers om wat leuk (en lekker) nieuw spul op culi gebied te proeven.
Daar zeg ik geen nee tegen.

De roze sloep is geweldig!  
En... helaas al vertrokken...

Ik aanschouw het kielzog van een piepklein roze bootje dat in de verte wegvaart. 
Joehoe! Hier naartoe! Gelukkig komen ze terug en pikken ze ons op. Pffffiew.

De aankleding op de sloep en catering zien er super uit. We eten héérlijke sandwiches. Echt waar, ik had ze zelf niet lekkerder kunnen maken. Lekkere sapjes en taart en tussendoor krijgen we lekkers dat 'nieuw' op de markt is. Best interessant dus.

Wat allemaal?
Een meneer trapt het vaartochtje af (is hij de oprichter? Het is me even ontgaan) en vertelt over Koop Een Koe.nl. Basicly gaat het hier om: De koeien die lekker vrij leven bij de boer op het land worden pas geslacht als er genoeg mensen zijn die het vlees willen kopen.

Verder passeren Lima hazelnootmelk, Royal Green coconut cream, Kromkommer (met hun soepjes), Amarula Cream likeur, Celestial Seasonings Tension Tamer thee, Park Proeven en New Amsterdam wodka de revue.


De hazelnootmelk is gemaakt van geperste hazelnoten en is dus eigenlijk helemaal geen melk.
De smaak is super! Je proeft de zachte smaak van hazelnoot, die zelfs een tikje zoet is. Ik ben fan. Later blijkt dat we allemaal een pak van het heerlijke spul meekrijgen.

En de Royal Green coconut cream is ook zo'n gezond product waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Want dit wondermiddel is niet alleen goed voor bakken, braden en andere kookbestemmingen, maar kun je ook in je haar of op je lijf smeren. Het werkt desinfecterend en voedt de huid. Ik had er al over gelezen in het bakboek van Amber Albarda. (lees hier het review). Amber is echt fan van het spul. Ze gebruikt het voor alles.
En nu kan ik ook iets uit het boek maken, want ook dit lekkere spul krijgen we mee! Jippie!

Dit is leuk; de boot vaart terug om de oprichters van Kromkommer op te pikken. 
Daar heb je vast al eens van gehoord!
Zij geven 'afgekeurde' groenten een nieuwe bestemming behalve de afvalvernietiger. De kromme wortelen en misvormde tomaten worden in heerlijke soepen verwerkt. Ze doen heel hard hun best om hun merk groot te maken en sommige winkels verkopen de soepen inmiddels al. En binnenkort komen er ook andere producten. Ben benieuwd...

En andere gast waar we even voor aanmeren is de fotogenieke meneer die 'De Dag Van De Romantische Muziek' promoot. Klassieke muziek. Dit jaar wordt de dag op 24 augustus georganiseerd met Park Proeven in Rotterdam. Je kunt er genieten van mooie muziek en lekkere hapjes, heel classy als ik mag geloven.
En wij worden op verse oesters getrakeerd! Wat een feest!
Verder nog heerlijke drankjes; de nieuwe relaxthee van Celestial Seasonings, Amarula en een cocktail waar de prijswinnende kwaliteitswodka New Amsterdam doorheen zit.Hieronder lees je het recept voor de regenboogcocktail.

Het was een superleuke middag en we zijn veel te weten gekomen over alle leuke nieuwe dingen. 
En wil je lekker eten bestellen in Rotterdam en omstreken? Dan kan ik je de cateraar/traiteur Westerkaatje echt aanraden.

Als ik de website van Celestial Seasonings opzoek ben ik verliefd. Die moet je echt eens zien, zo leuk! Lees hier.
En die relaxthee is trouwens lekker. Een beetje de smaak van munt-kaneel-citrus/gember, best spicy.
 
Dames en heer van Miss Publicity bedankt voor deze geweldig leuke dag!  

Voor als je interesse hebt in de overige websites, vind je hier de links;
http://www.westerkaatje.nl/
www.royal-green.eu
http://www.koopeenkoe.nl/
http://www.kromkommer.com/ 
http://www.newamsterdamspirits.com/ 
http://amarula.com/ 
http://www.dagvanderomantischemuziek.nl/nl/ 

De Regenboogcocktail
longdrinkglas
1 borrelglaasje wodka
1/3 verse sinaasappelsap
1/3 ginger ale
scheut rode limonade
schijfje sinaasappel
ijsblokjes

Begin met het ijs en de wodka. Daarna het sap en de ginger ale. Als laatste de limonadesiroop erbij, deze zakt naar de bodem. Je krijgt een regenboogeffect!
Zet een sinaasappelschijfje op de rand van het glas of doe hem in je cocktail. 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten