vrijdag 11 juli 2014

BBQ Aardappel-chorizo spiesen



Hier heb ik een lekker bijgerecht voor op de BBQ!
Het is een leuke manier om de aardappeltjes op een andere manier te serveren.

De plakjes chorizo worden lekker crunchy op de barbeque en zoals je misschien weet wordt gebakken chorizo twee keer zo pittig. Je krijgt dan ook pittige aardappeltjes!

Ik reeg ze om en om, maar er hadden wel meer plakjes chorizo tussen gekund.

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat dit heel simpel is om te maken!

Nodig
bbq prikkers

krielaardappelen in de schil
goede chorizoworst (vooral NIET die van Stegeman!)
olijfolie
gemalen komijn (djinten)
rozemarijn
oregano

Kook de krielaardappels in hun schil tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Laat ze daarna afkoelen.

Snij de chorizoworst in plakken.
Rijg de plakken chorizo en hele krielaardappeltjes om en om aan de spiesen. Je kunt meerdere plakjes chorizo tussen de aardappels doen!

Bestrijk de spiesen met olie en bestrooi met de djinten, rozemarijn en oregano. Daarna nog wat peper en zout uit de molen.

Bak de spiesen op de BBQ tot de aardappeltjes bruin kleuren en de chorizo gebakken is. Regelmatig omkeren!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen