maandag 30 juni 2014

Vis met salsa verde en rozemarijnaardappeltjes

 

Uit de Delicious van vorige maand kookte ik dit zomerse ovengerecht.

Waarom zomers? Omdat het een heerlijk lichte maaltijd is, waarbij de salsa verde het zonnetje op je bord tovert.

De salsa verde maak je van wat bosjes verse kruiden en gaat over de neutrale witte vis. 
Hij is peperig en romig door de basilicum en olijfolie en zou ook prima dienst kunnen doen als dipje bij een krokant, vers stukje ciabatta of stokbrood.

Het mag duidelijk zijn; bij ons wordt de saus rijkelijk over alles heen gegoten! Hij smaakt ook prima op de geroosterde aardappeltjes!

Zo haal jij ook de zomer op je bordje;

Nodig voor 2

250 gr aardappelen, in dunne schijfjes
1 citroen, in heel dunne schijfjes
2 el rozemarijn
100 ml olijfolie
1 teen knoflook
flinke hand bladpeterselie
flinke hand basilicum
2 tl rasp van 1 citroen
2 el kappertjes, uitgelekt
witvisfilets (uit de diepvries)

Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de aardappelschijfjes met een mandoline of schaaf. Het is belangrijk dat ze flinterdun zijn.
Doe ze in een kom met de rozemarijn, zout, peper en 2 eetlepels olie.
Spreid ze uit in een braadslee en laat ze 10 minuten in de oven bakken.

Maak ondertussen de salsa verde.
Doe de peterselie, basilicum, kappertjes, citroenrasp en knoflook in de keukenmachine of hakmolen en maal fijn. Giet gelijkmatig de olie erbij. Maal tot je een gladde saus hebt.

Haal de braadslee uit de oven en leg de visfilets er op. Bestrooi met flink wat peper en zout en beleg met de citroenschijfjes.

Zet terug in de oven en laat ongeveer 8 minuten bakken tot de vis gaar is.

Besprenkel met wat van de salsa verde en geef de saus in een kom erbij.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen