woensdag 11 juni 2014

Risotto met groene asperges



Deze risotto is heerlijk licht, vol van smaak en eigenlijk vegetarisch. Maar ik leukte hem op met een uitgebakken plak bacon!

Zoals je misschien weet is risotto van oorsprong een Italiaans voorgerecht. Ik vind het ook altijd heel chique staan om een klein hoopje te serveren.

Maar wij aten hem lekker als hoofdgerecht en ik schepte (na de foto) de borden lekker vol!
Lekker met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas er op!

Nodig voor 4

500 gr groene asperges
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el olijfolie
300 gr risottorijst
200 ml witte wijn
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
3 bosuien, in ringetjes
50 gr roomboter
1 liter groentebouillon
evt. plakken bacon of spek

Snij de onderkant van de groene asperges. Je hoeft de asperges niet te schillen.
Doe ze in een pan met water en kook de asperges 10 minuten.

Bak ondertussen de bacon knapperig in een koekenpan zonder vet.
Leg de plakken op keukenpapier en laat opdrogen.

Neem de asperges uit het water en snij in stukken van 2 centimeter. Hou de kopjes apart.

Het originele recept gebruikt 1 liter van het gezeefde kookvocht, maar ik gebruik liever een groentebouillonblokje. Daar zit meer smaak aan.

Verhit de olie in een pan en bak de fijngesneden knoflook even aan. Bak de rijst even mee, tot de korrels er glazig uitzien.

Voeg nu de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

Zet het vuur op middelhoog, anders gaat het te snel.

Voeg daarna steeds een scheut van de bouillon/ aspergevocht toe tot het opgenomen is in de rijst.
Blijf roeren en vul steeds op tijd bij met vocht.
Het duurt ongeveer 20 minuten voor de risotto gaar is.

Voeg na ongeveer 15 minuten de asperges en de bosuitjes toe.

Als de risotto klaar is, roer er de aspergepunten doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Daarna de roomboter en een flinke hand van de geraspte kaas. 

Garneer de borden met een plak uitgebakken bacon, verse Parmezaanse kaas en een draai peper uit de molen.


Bekijk ook eens ons blog in nieuwe stijl van aboutfoodandfashion.wordpress.com
Wat vind je er van? 



  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen