vrijdag 2 mei 2014

Heerlijk lentegerecht: gegrilde asperges en baby Romaine sla

In dit gerecht spelen groene lentegroenten de hoofdrol!

Je kunt het een beetje zien als een uit elkaar getrokken lauw-warme salade. 
Vooral de baby Romaine sla, gecombineerd met een klassieke vinaigrette en de Parmezaanse kaas deden mij denken aan een Ceasar Salad.

De mini Romaine is inmiddels één van mijn favorieten geworden. Zo lekker knapperig als deze jonge sla tussen je kiezen kraakt!
En de complete dish voert je mee richting de zomer, waar dit soort salades regelmatig op tafel zullen staan. 

Ik at de groentes met vlees erbij. Maar je kunt het natuurlijk combineren met wat je zelf wilt.
Denk ook eens aan een heerlijk (buiten) lunchgerecht, met geroosterde toast en boter erbij... te lekker.

Nodig voor 2
baby Romaine sla, 1 kropje per persoon
1 bosje groene asperges
eieren, 1 per persoon
vers geraspte Parmezaanse kaas
witte wijnazijn
olijfolie
mosterd
grillpan

Maak de asperges eventueel schoon (hoeft niet echt bij groene) en snij eventueel de harde onderkanten weg.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges een minuut of 5. Spoel daarna onder de ijskoude kraan af.

Breng een pan water met een scheut azijn aan de kook om de eieren in te pocheren. Breng het water tegen de kook aan en pocheer de eieren door met een lepel een draaikolk te veroorzaken. Laat voorzichtig een ei in de draaikolk glijden en laat een minuut of 1-2 stollen. Schep met een schuimspaan uit het water.

Was nu de kropjes sla en halveer deze.

Maak de dressing door 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel witte wijnazijn te mengen met een theelepel mosterd. Klop met een mini-garde tot je een lichtgroene/lichtgele substantie hebt.
Proef of er meer olie of azijn bij moet.

Verhit een grillpan met wat olie en grill de groenten om en om. Laat vooral niet te lang bakken, dat geeft de groenten een bittere smaak.

Serveer het gepocheerde ei op de asperges en giet de dressing over de sla. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas over het geheel en draai peper en zout uit de molen over het bord.

Bekijk ook eens ons nieuwe blog op http://aboutfoodandfashion.wordpress.com ! Wat vind je er van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten