vrijdag 16 mei 2014

Tartelettes met banketbakkersroom en frambozen

Zoals beloofd is hier het recept voor de heerlijke creme patissiere, de banketbakkersroom.

De taartjes zijn hier met frambozen belegd, maar je kunt ook ander zomerfruit kiezen, zoals blauwe bessen of aardbeien.

Lees hier de how-to voor het maken van de bodempjes.

En als de bodems klaar zijn kun je ze vullen.

Zo maak je dan de vulling;

Nodig
400 gr volle melk
100 gr slagroom
125 gr suiker
5 eierdooiers
40 gr maizena
vanillemerg van 1/2 vanillestokje

Doe de melk, slagroom het vanillemerg en de helft van de suiker in een steelpan.

Doe de eierdooiers in een kom met de andere helft van de suiker en zet op het vuur. Vervolgens meteen kloppen, want anders verbrandt de suiker het eigeel.
Roer daarna de maizena door het eigeel.

Breng de melk aan de kook.
Als de melk kookt, haal de pan van het vuur en giet dan de helft van het eiermengsel erbij.
Zet de pan terug op het vuur en laat 1 minuut doorkoken. Blijf ondertussen goed roeren om aanbranden te voorkomen!

Meng de rest er doorheen en herhaal.

Bekleed een schaal met plastic folie en giet de room er in. Dek af met folie en laat afkoelen. Daarna moet het in de koelkast koud worden.

Wanneer de room is afgekoeld, klop hem romig en vul de taartbodems er mee.
Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken.

Decoreer met vers fruit en poedersuiker.

Het recept komt uit het boek Tarte Tatin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten