maandag 19 mei 2014

Zomerspaghetti met pesto-gehaktballetjes




Dit is een recept uit één van mijn Elle-eten van wel10 jaar geleden!

Het is een familie-favoriet die elk jaar in de zomer vooral op tafel komt. Een kan niet missen en altijd goed recept..

Het fijne is, dat de saus helemaal niet warm is. Dat vind ik echt iets zomers hebben.
Voor zover je het saus kunt noemen. Want heel in de verte heeft het weg van een spaghetti aglio olio, een spaghetti met knoflookolie en weinig toevoegingen.
Het soort waarbij je de vettige slierten zo lekker naar binnen kunt slurpen. De basilicumbladeren, tomaatjes en mozzarella geven extra zomerse smaken.

Maar, omdat mijn vriend een echte carnivoor is, maakte ik van dit vegetarische gerecht iets vlezigs en maakte ik er pesto-gehaktballetjes bij.

Nodig
spaghetti voor 2
50 ml olijfolie
1 bol mozzarella
handje basilicum
2 tenen knoflook, gekneusd
handje mini romatomaatjes
hand rucola
2 el kappertjes

200 gr gehakt
75 gr geraspte kaas
2 el pesto
3 el paneermeel
peper, zout

Zet water op om de spaghetti in te koken.

Verwarm de olijfolie, maar laat niet heet worden! Draai het vuur uit.
Doe de knoflook, basilicum, kappertjes en tomaatjes er in en laat minimaal een uur marineren met het deksel op de pan. Een knoflook- en basilicumgeur zullen zich snel door het huis verspreiden.

Scheur de mozzarella in stukken en zet apart.

Maak ondertussen de gehaktballetjes.

Meng het gehakt met de pesto, kaas en het paneermeel en kneed goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.

Vorm kleine balletjes ten grootte van een golfbal.

Bak de balletjes in boter in een koekenpan en laat op laat vuur staan.

Als de spaghetti gekookt is, giet af en meng met de gemarineerde olie.
Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.

Meng de mozzarella, de uitgelekte kappertjes en de rucola door de spaghetti en bestrooi met wat peper.
Serveer met wat extra blaadjes basilicum en de 
gehaktballetjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen