maandag 5 mei 2014

Involtini met rivierkreeftjes



Deze involtini, ofwel kleine rollades horen eigenlijk van kalkoenschnitzels gemaakt te worden. Ik kon ze helaas niet vinden, dus gebruikte ik varkensschnitzels.

De vulling is gemaakt van zelfgemaakte gehakt, waarin de schnitzels en de rivierkreeftjes verwerkt zitten.

Een lekkere variatie op de gewone schnitzel en helemaal niet moeilijk om te maken!

Nodig
kalkoenschnitzels, 1 per persoon
rivierkreeftjes
1 ei, losgeklopt
rode peper
Parmezaanse kaas
bieslook
slagroom
tabasco

Leg de schnitzels tussen plasticfolie en sla ze plat met een deegroller.
Snij de zijkanten bij, zodat je lange, rechthoekige schnitzels krijgt.

Verzamel de restjes die je afsnijdt en doe ze in de keukenmachine samen met de helft van het ei.
Maal het vlees tot gehakt en doe er een handje rivierkreeftjes bij. Maal nog even door.
Voeg zout, peper en bieslook toe.

Snij ongeveer 2 cm van een rode peper zeer fijn en roer door het gehakt.

Snij een dun reepje Parmezaanse kaas (of heel oude kaas) van een cm breed en een paar millimeter dik.

Bestrooi de platgeslagen schnitzels met peper en zout en leg de reepjes kaas er op. Vervolgens een flinke schep van het gehakt. 
Rol de schnitzels op en zet vast met een prikkertje.

Laat een flinke klont boter in een koekenpan smelten en bak de rolletjes gaar. Eerst op hoog vuur aanbakken, daarna met een deksel op de pan op laag vuur laten garen, ongeveer 8 minuten.

Maak nu het sausje; snij wat rivierkreeftjes kleiner (niet heel klein) en meng met slagroom en een paar druppels tabasco.

Schep op de borden wat van de kreeftjessaus over de involtini.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen