vrijdag 9 mei 2014

Tartelettes met chocolade-ganache vulling


Een tartelette is een mini-taartje dat gevuld is met een vulling op basis van room, chocolade of vruchten.

Van de vier verschillende tartelettes die ik maakte tijdens de workshop bij Petit Gateau vond ik die met chocoladeganache het lekkerst, naast de creme au citron.
De pure smaak van de chocolade en de koele, taaiige vulling van de ganache was absoluut goddelijk.

Je kunt een tartelette natuurlijk vullen met wat je zelf wilt.

Hierbij een how-to en de recepten voor de taartbodempjes (Paté Sablée) en de heerlijke chocoladeganache!

Maak het deeg;
100 gram bloem, 3 gram zout, 40 gram poedersuiker, 15 gram amandelpoeder, 60 gram koude boter, 15 gram ei.

Meng alle ingrediënten behalve het ei tot een zanderig, korrelig deeg. Vervolgens het ei toevoegen en een bal vormen. Wikkel in plastic en laat 30 minuten in de koelkast rusten.


Rol het deeg uit tot 3-5 mm dikte op een met bloem bestoven werkvlak.
Steek rondjes uit en druk het deeg in bakringen met een doorsnede van ongeveer 8-10 centimeter. Je kunt ook mini taartvormpjes gebruiken.

Bak vervolgens de bodems ongeveer 15 minuten op 170 graden.


Maak de vulling voor in je taartjes;
In dit geval de chocoladeganache.
Je hebt hiervoor nodig:  115 gram slagroom, 140 gram pure chocolade in stukjes, 1 eetlepel honing, 20 gram boter.

Breng de slagroom met de honing aan de kook. Doe de chocolade in een kom. Giet de warme slagroom bij de chocolade en roer tot alles gesmolten is.

 Als de bodems mooi goudbruin en krokant zijn, haal uit de oven.

Je kunt de bodems nu gaan vullen.

Giet de warme chocoladeganache in de bodems en zet de taartjes 30 minuten in de koelkast om op te stijven.


Decoreer de taartjes.

Gebruik voor de chocoladeganache heel kleine chocoladekorreltjes.

En Voila! De tartelettes zijn klaar!

Binnenkort het recept voor de frambozentaartjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen