woensdag 27 november 2013

Marokkaanse gehaktballetjes met yoghurt-knoflooksaus



Weer een lekker oosters bijgerecht!

En ook niet zo moeilijk om te maken. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat je de balletjes als snack, bij de maaltijd of op brood kunt eten!

Belangrijker is, hoe maak je ze?

En ook dat valt reuze mee.

Nodig
300 gr lams- of half om half gehakt
2 tenen knoflook
gedroogde bieslook
2 el ras-el-hanout
peper, zout
2 plakken witbrood
1 ei
boter

2 el dikke yoghurt
3 el mayonaise
2 tenen knoflook
1 el gedroogde bieslook

Kruid het gehakt met alle kruiden.

Verwijder de korsten van het brood en doe in de blender of keukenmachine. Laat draaien tot mooi broodkruim.

Meng alle ingrediënten en bijna alles van het broodkruim samen met het ei door het gehakt en kneed goed door.

Draai balletjes van het formaatje pinpongbal.
Rol de balletjes door het achtergehouden broodkruim.

Laat een flinke klont boter in een koekenpan smelten (2 eetlepels) en bak de balletjes tot ze bruin en gaar zijn.

Maak ondertussen de yoghurt-knoflooksaus door alle ingrediënten te mengen. Proef of je de smaak goedvindt. Je kunt nog peper en zout toevoegen!

Serveer de balletjes met de saus.

1 opmerking: