donderdag 21 november 2013

Herfst: Pompoenstrudel met kip

Deze bijzondere strudel maakte ik laatst; een pompoenstrudel met pompoen, kip en stukjes abrikoos.

Heel veelzijdig in smaken zou je denken. En dat was hij ook.
De pompoen was natuulijk weeig en zoetig en de kip was pittig. De stukjes abrikoos waren heerlijk friszuur en om het af te maken deed ik er nog een handje feta doorheen.

De smaak is even wennen, maar ik vond hem erg lekker!

Zo maak je hem;

Nodig
2 el olie
1 ui, gesnipperd
300 gr flespompoen, in blokjes
200 gr kipfilet, in blokjes
mespuntje kaneel
mespuntje koriander
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
1 pakje filodeeg, ontdooid
2 el gesmolten boter (plus kwastje)
50 gr amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie en fruit de ui. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout. Doe de kipfilet erbij en bak gaar.

Kook water om de pompoen alvast voor te garen.
Als het water kookt, doe de pompoenblokjes er in en laat ongeveer 8 minuten koken.
Giet af en doe bij de kipfilet.

Voeg het kaneel, de koriander en peper en zout toe. Proef! Als je meer kaneel er in wilt, voeg dan toe!

Roer de abrikozen erdoor en laat het mengsel afkoelen.

Smelt ondertussen de boter.

Leg twee vellen filodeeg op bakpapier en besmeer ze met boter. Plak ze aan elkaar, zodat je een lang vel krijgt.
Herhaal tot alle filodeeg op is.

Roer wat blokjes feta door de kip.

Verdeel het pompoenmengsel in een rechte strook over het midden van het filodeeg en rol hem voorzichtig en stevig op. Leg de naad onder.
Besmeer met boter en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak in de oven tot de strudel knapperig en goudbruin is. Dat duurt ongeveer 20 minuten. (hou dit in de gaten!)
Eet warm of koud.

De volgende dag kun je hem nog prima eten! Neem een plak mee in je lunchtrommeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen