maandag 10 december 2012

Lasagne met gorgonzolasaus, gehakt en aubergine


Voor lasagne zijn er zoveel recepten te vinden. Er zijn zelfs hele kookboeken gewijd aan dit gerecht.
Maar ik maak altijd lasagne met bolognese saus (en een laagje ricotta-spinazie). Ik wilde eens iets anders proberen en dit kwam er uit; lasagne met gorgonzolasaus, gehakt en groenten.
Ook gebruikte ik groene lasagnevellen.
Hij was heerlijk, weer eens iets anders!

Nodig voor 2-3
300 gram gehakt
groene lasagnevellen
1 aubergine
handje champignons
2 tomaten
stuk gorgonzola
1 teen knoflook
italiaanse kruiden
geraspte kaas
500 ml melk
3 el boter
3 el bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het gehakt met de italiaanse kruiden, peper zout en een uitgeknepen teentje knoflook.

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 3 mm dik. Besmeer ze met olijfolie en bak ze even in koekenpan tot ze zacht worden. Laat niet zwart worden! Dan zijn ze niet lekker meer.
Snijd de champignons en tomaten in plakjes.

Laat in een steelpan de boter smelten en voeg daarna de bloem toe. Laat een minuut bakken en voeg daarna in scheuten de melk toe. Blijf met een garde koppen/ roeren. Als de saus dik wordt, doe er steeds een scheutje melk bij. Laat de gorgonzola smelten in de saus. Dit gaat naar smaak, hou je van gorgonzola, dan kun je meer gebruiken. Vind je de gorgonzola-smaak sterk, neem dan een kleiner stukje.
Strooi een klein beetje zout, peper en nootmuskaat in de saus.
Proef!

Bouw nu de lasagne op. Je begint met plakken aubergine, champignons en tomaat, overgoten met een laagje saus. Daar bovenop de lasagnevellen. Dan de gehakt met een laagje saus. Daarna weer lasagnevellen en groenten en saus. Strooi er wat geraspte kaas en italiaanse kruiden overheen.

Zet in de oven en laat 40 minuten bakken.














Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen