woensdag 5 december 2012

Auberginetorentjes met ricotta


Dit receptje komt uit het Delicious kookboek (deel 2).
Ik probeerde het vorige week. Wij vonden hem wat saai en voor de volgende keer adviseer ik een zoet tomaatje of halfgedroogde tomaatjes door de ricotta! De mijne was wat slordig, maar als je er de tijd voor neemt, kun je perfecte, rechte torentjes maken. Het zou een leuk feestelijk vega-voorafje kunnen zijn.

Nodig voor 2:
1 aubergine
1 bakje ricotta
groene pesto
pijnboompitjes
olijfolie
evtentueel parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 3-4 millimeter. Besmeer ze met olijfolie en bak in een grillpan. Draai de plakken een kwartslag, zodat je een ruitmotief van de grillpan krijgt. Laat niet zwart worden, dit smaakt bitter.
Meng de ricotta met wat zout en peper. Je kunt eventueel wat halfgedroogde tomaatjes in stukjes snijden en er doorheen roeren.
Leg een plak aubergine neer en doe er een eetlepel ricotta op. Schep daar bovenop een schepje pesto.
Leg er weer een plak aubergine op en herhaal tot ze op zijn.
Steek er voor de stevigheid een cocktailprikkertje doorheen en leg in een ovenschaal. Laat 25 minuten gaar worden in de oven.
Bak ondertussen de pijnboompitjes bruin en krokant. Laat niet aanbranden!
Als de aubergine klaar is, strooi er wat pijnboompitjes overheen en eventueel wat parmezaanse kaas.

Ga jij nog iets leuks doen vanavond met Sinterklaasavond?
Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen