vrijdag 21 december 2012

Cipolline Tonnate; Gepofte uien met tonijnsaus


 
Dit smaakvolle bijgerechtje komt uit één van mijn Manuela Darling Gansser- boeken, 'Under the olive tree'.
De uien worden heerlijk zacht, zoet en heel smaakvol, omdat ze langzaam in de oven garen.
De tonijnsaus is ook over vlees te gebruiken, maar wordt bij dit gerechtje over de uien gedaan.

Probeer ze mooi rechtop in een ovenschaal te rangschikken, dat had ik zelf niet gedaan!

Ook leuk om er een paar per persoon in mini-cocottes te serveren.

Nodig:
ongeveer 10 kleine uien, gepeld
ovenschaal
klein blik tonijn, 185 gr
150 gr mayonaise
1 el citroensap
1 el kappertjes, plus extra om te garneren
2 el vleesbouillon
peper, zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Sprenkel wat olijfolie over 10 kleine gepelde uien en doe in een ovenschaal. Zet in de oven en laat bakken tot ze gaar zijn, onder af en toe omscheppen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Als ze gaar zijn, laat ze een beetje afkoelen.

Maak ondertussen de tonijnsaus door alle ingrediënten te mengen en te pureren met een staafmixer.
Als de saus wat dik is, doe er een extra eetlepel bouillon bij.
Schep de saus in een mooie, ondiepe schaal, die groot genoeg is om de uien mooi rechtop in te zetten.
Zet de uien met de puntjes naar boven in de schaal en bestrooi met wat peper, zout en kappertjes.

De saus is overigens multi; je kunt hem lekker met crostini eten of over vlees.

Lekker bijgerechtje!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen