dinsdag 18 december 2012

Zweedse kersttraktaties bij Ikea-foodmarket

Bij de Ikea foodmarket zijn er leuke en bijzondere zweedse kersttraktaties te koop!

Heel veel koekjes, zoals peperkoekjes en kerstkransjes, zweedse kruidige dranken en veel sausjes voor bij visgerechten.
Maar ook deze bijzondere dingen; een 'feestelijke kerstdrank' (zoals op het etiket staat), een witte gluhwein (Glogg) met saffraansmaak en zoete broodjes met saffraansmaak (Lussebulle).
Ik kocht en testte ze..

Hoe smaakte het?

De Dryck Julmust is een drankje dat er uitziet als cola en wordt in een plastic flesje verkocht. De smaak is vreemd, een frisdrank die wij in Nederland niet kennen. Je kunt het vergelijken met een Fernandes-drankje.

De Glogg is een witte wijn die op smaak is gebracht met specerijen, waaronder saffraan. Je hoort hem warm te drinken. Hij is lekker zoet, maar met een pittige bite die tintelt op de tong! Erg lekker en apart!

De Lussebulle zijn diepgevroren broodjes met onder andere saffraan en rozijnen er in. Het zijn zoete broodjes die in de verte iets weghebben van kerstbrood. Met goede roomboter zijn ze erg lekker. Wij aten ze onder het genot van bovenstaande Glogg. Een goede combinatie.

Ga eens kijken bij de eet-afdeling van Ikea, je zult versteld staan van de bijzondere delicatessen die ze er verkopen, niet alleen uit het feest-assortiment.
De zweedse kaasjes en vismousse (in tubes te koop) zijn ook het proberen waard.Geen opmerkingen:

Een reactie posten