Ik probeerde ze zelf en het resultaat was heerlijke krokante aardappeltjes met een zachte binnenkant.
Ik gebruikte Opperdoezer aardappeltjes, maar een nog kleinere soort is aan te raden. Dan worden de aardappeltjes goed gaar.
Laat ze niet te lang wachten, dan is de korst nog lekker krokant!
Nodig:
kleine aardappeltjes in de schil, bijv krielaardappels of Roseval
2 eetlepels bloem
2 eetlepels bronwater met koolzuur
1 eierdooier
snuf zout
frituurpan
Boen de aardappeltjes schoon en kook of stoom ze bijna gaar in de schil.
Maak het tempurabeslag door de ingrediënten bij elkaar te voegen. Er mogen klontjes in het beslag zitten. Werk snel, het beslag mag niet lang staan!
Doe de aardappeltjes in het beslag en frituur ze voorzichtig in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Bak ze niet allemaal tegelijk en voorkom dat ze aan de bodem van het frituurmandje blijven plakken door ze los te wippen met een vork.
Rijg ze als ze klaar zijn op een stokje en maal er wat zeezout overheen.
Serveer eventueel met een sausje, zoals bijvoorbeeld chili-mayonaise of creme fraiche-mayonaise.
Je kunt het tempura beslag eventueel verrijken door wat gehakte kruiden er aan toe te voegen. Bijvoorbeeld gehakte peterselie of koriander!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten