donderdag 12 juli 2012

Bellini's


Doordat we ons op de markt weer eens hadden laten verleiden tot het kopen van te veel fruit, moest ik even creatief zijn met de wilde perziken die op de fruitschaal lagen en er met de dag een beetje slechter uit gingen zien.
Gisteren maakte ik er Bellini's van. Hoewel we geen prosecco in huis hadden, maar wel een andere mousserende wijn (sec van Henkell, my favorite!), was het een lekker fruitig en sprankelend drankje geworden.

Nodig:

5 wilde perziken
gekoelde prosecco of andere witte mousserende wijn


Verwijder de schil van de perziken en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees door met een vork te prakken en wrijf het daarna door een zeef. Je houdt nu alleen sap over. Doe hierna een schepje van de in de zeef achtergebleven puree bij het sap en roer er doorheen. Je hebt nu troebel sap voor een fijn mondgevoel; de stukjes perzikpulp absorberen de mousserende wijn, wat zo heerlijk tintelt op je tong!
Doe in hoge glazen een bodem van de perziksap/puree (ongeveer 2 cm) en vul het glas aan met de mousserende wijn. Voor een fruitiger resultaat doe je er wat meer  perziksap/puree bij. Roerstokjes er in, goed roeren en enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten