maandag 9 juli 2012

Margarita's met nachos

Vrijdagavond was het nog lang lekker weer. Wij begonnen het weekend met heerlijke frozen Margarita's, nachos uit de oven en (niet op de foto hierboven te zien) een verse guacamole!

Zo maak je het!

Frozen Margarita:


      45 ml Tequila
    15 ml Triple Sec
      30 ml limoensap
       zout
Mix alle ingrediënten tot een cocktail en laat in een tupperware-bak bevriezen in de diepvries. Voor gebruik moet je de bevroren margarita losroeren met een mes.
Voor het randje zout langs het glas; doop de rand van het glas in een schoteltje water en daarna in een schoteltje zout. Dit zout is de smaakmaker, dus vergeet 'm niet!

Je kunt ook kant en klaar gemixte flessen margarita kopen.


Nacho's


Nacho chips, het liefst gekruid
geraspte kaas
creme fraiche
bosuitje
jalapenopepers uit een potje
bakpapier

Leg het bakpapier op de ovenplaat en spreid de chips erover uit. Als je ongekruide chips hebt, bestrooi met flink wat paprikapoeder.
(Voor een luxe versie: bak een handje gehakt met wat mexicaanse kruiden en schep dit op de chips.)
Strooi er geraspte kaas over; genoeg om de chips aan elkaar te laten kleven.
Strooi er in stukjes gesneden jalapenopeper overheen, ongeveer twee theelepels in blokjes gesneden pepertjes.
Laat smelten in de oven, ongeveer 15 minuten.
Doe de chips met papier en al op een groot bord en verdeel wat creme fraiche en in ringetjes gesneden bosui er overheen.


Guacamole

Voor guacamole zijn er veel verschillende recepten. Dit is de mijne;


avocado
creme fraiche
chilisaus
jalapeno pepers uit potje
fijngesneden uitje of bosuitje in ringetjes
klein stukje rode paprika of klein tomaatje
knoflookpoeder
citroensap

Maak de avocado schoon en prak fijn met een vork.
Doe er een theelepeltje creme fraiche bij en een theelepeltje chilisaus. Snijd wat jalapenopepers klein, een uitje (ik gebruikte bosui) en een klein stukje rode paprika of tomaat en meng er doorheen.
Strooi nu flink wat knoflookpoeder er overheen, meng erdoor en proef hoeveel er nog meer bij moet!
Druppel wat citroensap er overheen om verkleuren te voorkomen.



Guacamole


Geen opmerkingen:

Een reactie posten