vrijdag 20 juli 2012

Kip en croûte van Ainsley Harriott

Kipfilet met pittige cheddar, salie en mosterd in een krokant jasje

Dit bloedhete krokante pakketje van goudbruin bladerdeeg is gevuld met kipfilet en kaas! De gesmolten kaas plakt heerlijk aan het deegjasje en de mosterd en salie geven een scherp tintje aan het geheel.

Dit succesnummertje komt uit een van mijn eerste kookboeken die ik kocht, Ainsley Harriott's Snelle Keuken, en maak ik inmiddels al jaren met succes. Van de week stond hij ook weer op het menu.
Het leuke is, dat je de ingrediënten meestal wel in huis hebt. Handig als je het even niet meer weet!

Zo maak je het:Nodig voor twee:

2 kleine kipfilets of 1 grote doormidden gesneden
2 plakjes diepvries bladerdeeg
2 plakjes smelt-cheddar of andere pittige kaas
gedroogde salie
franse mosterd
peper en zout
bakpapier

Verwarm de oven op 200 graden.
Laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout en bak ze aan in de koekenpan. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven om gaar te worden.

Maak de plakjes bladerdeeg groter door voorzichtig met je handen de plakjes uit te rekken. Je moet inschatten of de kipfilets er in gaan passen en of de plakjes groter moeten. Leg de plakjes op het bakpapier.

Besmeer het bladerdeeg aan een kant met een dun laagje mosterd.
Leg de kipfilets op de met mosterd besmeerde plakjes bladerdeeg en leg daar een plakje cheddar op. Bestrooi met een halve theelepel gedroogde salie.
Vouw de hoeken van het bladerdeeg om de kipfilet heen, zodat deze helemaal afsluit. De kaas mag er in de oven niet uitlopen! Je kunt water gebruiken om de hoeken te laten plakken.

Doe ze ongeveer 25 minuten met bakpapier en al in de oven en draai halverwege om. Als ze goudbruin zijn en het deeg krokant is geworden zijn ze klaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten