woensdag 16 mei 2012

Crespelle con prosciutto e mozzarella

Dit receptje vond ik laatst op internet en het is een succes! Crespelle con prosciutto e mozzarella!

Wat is het? Is het een soort lasagna? Want daar lijkt het op...

Crespelle zijn hartige pannenkoeken gevuld met mozarella en ham en overgoten met bechamel saus met kaas (= Mornaysaus).
Ze worden op zo een manier gevouwen, dat er bij het snijden een gelaagde doorsnede te zien is, zie hierboven.

Ik loop het bij iedereen te promoten omdat ik er werkelijk heel enthousiast over ben. Ik kan niet geloven dat iets dat zo simpel is, zo goddelijk kan smaken.

De smaak is fantastisch.
Ik denk dat je dit heel goed aan je gasten kunt voorzetten en zelfs kinderen kun je er blij mee maken, vanwege de romige, zoetige smaak.

Je kunt het als voorgerecht serveren, hoewel het een zwaar gerecht is. Wij eten het thuis als hoofdgerecht, met een lekkere salade erbij.
Je kunt ze van tevoren maken en even in de oven opwarmen en de volgende dag zijn ze ook nog lekker!

Kort gezegd zijn het pannenkoeken met basilicum, gevuld met mozarella en ham en overgoten met bechamelsaus uit de oven.

Maar hieronder toch het recept en een how to:






Nodig:

voor de pannenkoeken
pannenkoekmix
ei
melk
zout
peper
beetje knoflookpoeder
gedroogde basilicum

vulling
goede mozarella (bezuinig hier niet op, het komt de smaak ten goede!)
vlezige plakjes ham (bezuinig hier niet op)

saus
eetlepel boter
eetlepel bloem
ongeveer 300 ml melk
handjevol geraspte kaas
zout
peper
nootmuskaat


gemalen parmezaanse kaas
grote ovenschaal of braadslee

1
Bak de pannenkoeken met bovenstaande ingrediënten volgens de aanwijzingen op het pak. Je hebt aan een half pak meer dan genoeg. Het mogen dikke pannenkoeken zijn. Je kunt per persoon 1 pannenkoek rekenen. Voor grote eters, 2. Wees zuinig met de knoflookpoeder, anders overheerst dit de smaak.

2
Maak de bechamelsaus door de boter in een pannetje te laten smelten. Als de boter gesmolten is, voeg dan de bloem toe. Blijf roeren en laat vooral niet aanbranden of kleuren! Laat dit al roerende heel even 'garen', ongeveer een minuut.
Giet een klein beetje melk erbij en los het bloem-botermengsel erin op. Giet er steeds een beetje melk bij, totdat er een saus ontstaat. Als de saus de gewenste dikte heeft (niet te dik!) breng hem op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat. Laat hierna de kaas erin smelten. Je hebt nu van bechamelsaus een Mornaysaus gemaakt.

3
Vul de pannenkoeken door op een helft een in stukken gescheurde plak ham en een beetje mozarella te leggen.

4
Vouw de pannenkoek dubbel

5
Vouw nog een keer dubbel, je hebt nu een driehoek.
Let op dat de vulling niet naar buiten komt.

6
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe onderin de ovenschaal een schep van de saus en smeer het uit. Leg er nu de crespelle (pannenkoeken) dakpansgewijs in en overgiet met de rest van de saus.
Bestrooi met de parmezaanse kaas. Zet ongeveer 15 minuten in de oven of totdat het kaaslaagje bruin begint te kleuren.

7
C'est fini! Even serveren en heerlijk opeten. Geef er frisse tomatensalade bij.

Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten