woensdag 9 mei 2012

Biscuitrol



Gisteren heb ik een biscuitrol gemaakt!

Hij was goed gelukt, hoewel ik de volgende keer toch liever een andere vulling neem. Ik had toevallig nog chocolade-botercreme over, dus heb ik deze gebruikt.
Hij is echter lekkerder met een laagje jam en een dun laagje slagroom.
Je kunt eigenlijk zelf elke vulling verzinnen die je lekker vindt. Bijvoorbeeld slagroom met wat verse vruchten erop, of vruchten- of chocolademousse.

De biscuit (cake) heb ik gemaakt met de biscuitmix van funcakes. Die is te koop bij bakwinkels en Jamin.

Hieronder volgt de how to met jam en slagroom:


Nodig:

biscuitmix van Funcakes (bij Jamin), of eigen recept
3 eieren voor in de biscuit
jam
slagroom
amandelschaafsel
poedersuiker
vierkant bakblik
plasticfolie
deegroller

1 + 2
(Als je geen bakmix hebt, kun je ook een biscuit-recept op internet zoeken)
Maak de biscuit volgens de aanwijzing op het pak. Je hebt hiervoor de mix nodig, eieren en water.
Gebruik een vierkant bakblik voor het bakken. De (hoge) cake moet je in drie lagen sijden, horizontaal dus!

Je hebt voor de rol maar een dunne plak nodig, dus vandaar. Hiervoor gebruik je een 1 laag van de cake. De andere twee lagen kun je invriezen voor de volgende keer.

3
Bak het amandelschaafsel in een koekenpan lichtbruin. Dit hoeft maar een paar minuten en blijf de pan omschudden, want het verbrandt heel snel! Klop de slagroom.

4
Maak de plak wat dunner (en makkelijker op te rollen) door hem een klein beetje te pletten met een deegroller. Een paar keer rollen moet voldoende zijn.

Leg de plak biscuit (cake) op een stuk plasticfolie. Dit heb je later nodig bij het oprollen.

Besmeer met een laagje jam en daar overheen een dun laagje slagroom. Strooi er eventueel stukjes amandelschaafsel overheen.

5
Rol de plak op door de rand van de plak om te vouwen. Ondertussen til je het plasticfolie mee op. Door aan het plasticfolie te trekken, kun je de plak makkelijk oprollen. Aan het einde trek je het plasticfolie strak om de rol heen.

6
Besmeer de bovenkant dun met slagroom en strooi er amandelschaafsel overheen. Daarna een laagje poedersuiker.
Leg de rol nu in de koelkast, zodat hij kan opstijven. Dit snijdt makkelijker wanneer je plakken gaat snijden.

Gebruik voor het snijden van de plakken een groot scherp mes.

Veel succes!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten