maandag 19 augustus 2013

Pikante mosselen in kokosmelk


Ik wilde weer eens wat anders proberen dan mosselen in witte wijn of bier en zocht op lekkere recepten.
Toen kwam ik deze versie van mosselen tegen; een beetje Thais.
Klinkt goed!

Dus ik probeerde het en het was superlekker.

De kokosbouillon die ontstaat kun je ook als soort van Thaise soep opeten.

En ik vind de mosselen die onderin je pannetje zwemmen het lekkerst, daar zit de smakelijke bouillon helemaal in en ze zijn nog lekker warm.

Geef er een chilimayonaise bij met wat verse dille!

Nodig voor 2
olijfolie
2 kg mosselen
2 tenen knoflook, fijngesneden
paar takjes tijm
100 ml witte wijn
400 ml kokosmelk
1 rode peper, fijngesneden
2 bosuitjes, in ringen
stukje gember, geraspt
dille
limoensap van 1 limoen

mayonaise
chilisaus

Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de knoflook, tijm, rode peper en gember toe. Laat kort bakken en voeg de mosselen toe.

Giet de wijn erbij en doe een deksel op de pan.
Laat de mosselen 3-4 koken, tot ze open zijn.

Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en voeg de kokosmelk, limoensap en bosuitjes toe aan het kookvocht. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Laat een paar minuten pruttelen.

Verdeel de mosselen over eventueel kleine mosselpannetjes of doe ze in een grote mosselpan.

Giet de kokosbouillon over de mosselen en doe de deksels op de pannetjes. Schud door elkaar heen en laat nog een minuut of 3 stomen.

Maak de chilimayonaise door chilisaus en mayonaise met elkaar te vermengen. Je kunt half om half aanhouden.
Bestrooi met verse dille.

Serveer de mosselen met de chilimayonaise erbij. Bestrooi de mosselen eventueel nog met wat bieslook of dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten