vrijdag 30 augustus 2013

Frankrijk-food pics + Grote lunchsalade


Jullie hebben nog wat foto's tegoed van onze doorreis door Frankrijk..

Hierboven zie je een salade die mijn vriend ergens at. Eigenlijk heel simpel en goed zelf na te maken.
Ik zou echter liever voor gepocheerde eieren kiezen in plaats van gebakken eieren!

Nodig
kleine kropsla
bakje magere spekreepjes
1 tomaat, in grote stukken
witbrood
3 eieren
olijfolie
azijn

Schik de mooie, zachte blaadjes van een kropsla in een grote kom of op een diep bord.

Bak de spekreepjes uit in een koekenpan en voeg op het laatst de tomaat toe en laat kort meebakken.

Rooster wat plakjes witbrood en snij in punten.

Bak of pocheer ondertussen de eieren.

Pocheren doe je zo; gebruik een ruime pan en breng water met een scheut azijn aan de kook.

Roer met een lepel tot je een draaikolk krijgt en breek voorzichtig een ei erboven.

Draai het vuur uit en laat het ei gaar worden in het hete water. Doe een deksel op de pan.

Wanneer het eiwit mooi gestold is, en het eigeel nog vloeibaar is, schep het ei uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schep de spekreepjes met tomaat zo uit de pan dat het vet achterblijft in de pan.

Doe de spekreepjes met tomaat bij de sla en meng voorzichtig door elkaar.
Besprenkel met wat olijfolie en azijn. Je kunt eventueel wat verse kruiden als peterselie en bieslook toevoegen.

Steek de puntjes geroosterd brood langs de rand van de kom of het bord en leg daar bovenop de gepocheerde eieren.

Bestrooi met wat peper.


 De enige echte Croque Madame; met bechamel en heerlijke gegrilde kaas on top. Zoals je ziet hebben ze eerst de saus op de tosti gedaan, vervolgens de kaas laten smelten en daarna het gepocheerde eitje.
Zo lekker als hier heb ik hem nergens gegeten. Dat komt ook door de kaas die ze gebruiken. (geen idee welke kaas het is..)

 Dit gebakje kon ik niet weerstaan. Het waren twee platte soezen die aan elkaar geplakt waren met caramelsaus. In de ene zat caramelmousse, in de andere chocolademousse.

 Gegratineerde coquilles in een soort visragout. Opnieuw die lekkere franse kaas, waarvan ik niet weet welke het was.

My favorite, de Tarte au citron meringue! Hier prachtige mini-exemplaren


 Goed idee deze 'macarons'. Deze was reusachtig, met een tussenlaag van hele frambozen en toefjes creme.

Dit was nog in België, prachtig gekleurde vissalades. Oostende staat zowieso bekend om haar verse vismarkten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten