woensdag 12 augustus 2015

Tip: Heerlijke sappige burgers bij The Boathouse in Almere

The Boathouse in Almere is een restaurant met bistrokeuken dat aan het water ligt.
Je kunt er heel leuk aan het water zitten en het restaurant ziet er supergezellig uit, in de sfeer van een Amerikaanse of Canadese cabin aan het water.

Als je een boot hebt, kun je er aanleggen en vervolgens lekker wat op het terras drinken. En heb je geen boot, dan kun je er één huren.

Na diverse teleurstellingen had ik besloten niet meer naar dit restaurant te gaan. Het is het altijd net niet. En na een flinke duit minder in mijn zak te hebben, loop ik altijd met een teleurgesteld gevoel de deur uit.
Op de menukaart lijkt het perfect; de juiste ingrediënten en bijzondere combi's. Maar op je bord begint de teleurstelling...

Pasgeleden had ik weer zo'n teleurstellende ervaring, hoewel de wijn erg goed was.

En laatst besloten we ze nog een kans te geven; de hamburgers zien er goed uit. Ze staan als hoofdgerecht op de kaart en je krijgt er friet bij.

Wat bleek? Dit is echt een aanrader. Niet voor niets zien we de mega burgers stuk voor stuk de keuken uit komen, het lijkt één van de bestsellers te zijn bij The Boathouse.

De hamburger zelf is van fors formaat en dankzij alle toppings en het broodje een beste verschijning.
Het vlees  sappig en mals en goed gekruid. Als je een hap neemt, druipt de jus op je bord. (geen vet!) Er zitten allerlei toebehoren op, waaronder crispy bacon.

De friet die je erbij krijgt is erg lekker.
Minpuntje is de ketchup, die wat te aan de zoete kant en had lekker zelfgemaakt moeten zijn.

Voor deze hamburger komen we terug!
Ik betrap mezelf er op dat ik sinds deze ervaring elke dag aan deze burger denk... zo lekker was 'ie.

Ga eens met mooi weer (dan eet je buiten aan het water) naar The Boathouse en kom alleen voor de hamburgers en de prosecco of het bier.

Je kunt in de buurt varen, zwemmen, wandelen en fietsen.

Je vindt The Boathouse in Almere op de Noorderplassenweg 150.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten