dinsdag 18 augustus 2015

Ricottapannenkoekjes met perzik en kaneelsiroop


Heb jij wel eens ricottapannenkoekjes gegeten?

Ik weet dat Jamie Oliver er gek op is, het komt vaak in zijn magazine voor en ook regelmatig in zijn kookboeken.

Zelf had ik ze nooit gegeten, maar het resultaat is verbazingwekkend lekker. Ik hou er van!
Je proeft inderdaad de droge, korrelige structuur van de ricotta, die ook nog eens heel romig is.

Deze variant heeft perzik er in, lekker zoet dus. En het sausje is ook lekker zoet en spicy.
Eigenlijk is het een siroop.

Een ideaal toetje!

Let op, want de pannenkoekjes moeten goed gaar zijn. Zet het vuur niet te hoog, zodat ze op een zachte manier kunnen garen. Als het alsnog lastig wordt, laat ze dan nog even in de oven gaar worden. 

Nodig
1 blik halve perziken op siroop
1 kaneelstokje
1 citroen
125 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr ricotta
200 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
boter of olie 

Giet de perziken af en vang de siroop op.
Breng de siroop aan de kook met het kaneelstokje er in. Laat inkoken tot de helft overblijft.

Snij de perziken in partjes.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Doe het bakmeel, ei, ricotta, vanillesuiker, citroensap en -rasp en een gedeelte van de melk bij elkaar en meng tot een beslag. Voeg het restant melk en een snuf zout toe en meng door elkaar.

Verhit in een koekenpan olie of boter.
Schep 4 bergjes beslag in een pan. Leg in de nog natte pannenkoekjes de partjes perzik.
Bak de pannenkoekjes om en om tot ze gaar zijn. Doe dit op een lage stand, zodat de pannenkoekjes goed kunnen garen.

Serveer met de kaneelsiroop.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen