donderdag 6 augustus 2015

BBQ: Vis in Portugese citroen-tomatenolie




Laatst besloten we om verschillende vissoorten te halen en er een BBQ feestje van te maken voor ons tweetjes.
We kochten op de markt inktvisringen, inktvis, red snapper en sardientjes en uit verschillende kookboeken maakten we marinades en visgerechtjes voor op de BBQ.

Voor bij de vis maakte ik de marinade uit het nieuwe boek van Tessa Kiros (Mijn Beste Recepten)..

Ze noemt het citroenolie, maar er gaat ook tomatenpuree door, waardoor je mooie rode olie krijgt.

Het is een echt Portugees recept en je kunt het op allerlei vissoorten gebruiken. In het boek vertelt Tessa Kiros dat ze dan net als ik verschillende vissoorten haalt en marineert in deze marinade.
Als er marinade overblijft, kun je dat na het grillen nog eens over de vis gieten, of je doopt je stokbrood er in!

Ik deed de citroen-tomatenolie op de red snapper en de verschillende inktvissoorten.
De red snapper is een super lekkere vis; zoet en ziltig en deed me aan kreeft denken.Die ga ik vaker halen!

Laat de visboer de vis schoonmaken, je kunt de schubben er ook vanaf laten halen.

Zo maak je het;

Nodig
Verschillende vis soorten, zoals red snapper en inktvis
30 gr boter
2 knoflooktenen, gehakt
snuf paprikapoeder
snuf piri piri poeder (of cayennepeper)
1 el tomatenpuree
125 ml olijfolie
sap van 1 citroen
zout, peper
1 el fijngehakte peterselie

Verhit in een pan de boter met de knoflook, paprika- en piri piri poeder tot de knoflook begint te ruiken.
Haal van het vuur en roer de tomatenpuree, olie en het citroensap erdoor.
Bestrooi met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Laat afkoelen.

Maak inkepingen in de hele vissen. Bestrijk beide kanten en de buikholte met de citroen-tomatenolie en bestrooi met nog wat zout.
Leg de inktvis in een beetje van de marinade.

Grill de vis op de BBQ tot deze gaar is; je kunt de inktvisringen en hele lijfjes op een stuk aluminiumfolie roosteren.

Als de vis en inktvis gaar zijn, sprenkel er nog wat van de marinade overheen.

Serveer met knapperig stokbrood en een schijfje citroen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen