maandag 26 augustus 2013

Ricotta-dip met tomaten en bruschetta



Dit heerlijke zomerse en vrolijke gerecht stond in mijn Good Food Magazine dat ik in Engeland kocht.

Het is superlekker!
De romige ricotta met frisse munt is zo lekker. Je dipt je bruschetta er in en doet er een flinke schep van de aangemaakte zoetzure tomaatjes op.

Heerlijk met een glaasje rosé erbij.

En nu we nog mogen genieten van heerlijke warme zomeravonden, kun je hem op de valreep van augustus nog op je menu slingeren, zodat je 's avons nog fijn met een wijntje en een dipje kunt genieten..

Ik wel.


Nodig
250 gr ricotta
100 gr roomkaas of mascarpone
handje muntblaadjes, fijngehakt
handje bieslook, fijngehakt

200 gr gekleurde tomaatjes
1 el witte wijnazijn
1 el poedersuiker, afgestreken lepel
1 el olijfolie

plakjes stokbrood
olijfolie
1 teen knoflook




Verwarm de oven voor op 200 graden.

Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en grill ze in de oven tot ze goudbruin kleuren. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Haal de krokante broodjes uit de oven en wrijf ze in met een gehalveerde teen knoflook.
Geef een draai met de zeezout-molen boven de broodjes.

Meng vervolgens de ricotta, roomkaas (of mascarpone) in een kom samen met de bieslook en munt, peper en zout.
Spreid uit op een bord, waarbij je in het midden een holling creëert. Daar komen straks de tomaten in te liggen.

Maak de tomaten boven een zeef stuk met je handen; scheur ze stuk. Laat het sap door het vergiet lopen.

Meng de tomaten met wat zout en peper, de witte wijnazijn, olijfolie en poedersuiker.

Schep voorzichtig op het bord met het ricottamengsel in de holling die je eerder hebt aangebracht.

Overgiet met wat druppels olijfolie en bestrooi met nog wat muntblaadjes of peterselie.

Als je van fris houdt, kun je nog wat limoen- of citroensap aan het ricottamengsel toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen