donderdag 15 augustus 2013

Héél pittige couscoussalade



Afgelopen weekend hadden we een bbq-feestje met een 'oosters' thema.

We maakten het volgende;
Een mixed-grill aan een spies (zoals we hem wel eens bij Bazar in Rotterdam aten) en daar gaven we heerlijk warme couscous met zachte gedroogde vruchten bij.
Natuurlijk hadden we ook nog houmous, olijven en tzaziki met turks brood en pitapuntjes.

En bovenstaande couscoussalade. En die was erg lekker!

Eigenlijk kun je erin verwerken wat je wilt.

Die van mij was zeer pikant, omdat ik pikante olijven erdoor had gedaan en een rood pepertje.

Iedereen vond hem heerlijk.

Dit is zoo makkelijk om te maken. En ik denk dat ik hem vaker zal maken als bijgerecht. 

Het is snel klaar en makkelijk om mee te nemen als je gaat picknicken of als lunch voor op je werk.

Zo maak je het;

Nodig
100 gr snelkook couscous
olijfolie
boter
handje bladpeterselie
feta op olie
handje munt
olijven zonder pit, in ringetjes
1/2 rood pepertje, heel fijngesneden
paar blaadjes basilicum
bosuitje, in ringetjes
zout, peper

Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Je hebt dan 100 ml water nodig, vermengd met een eetlepel olijfolie en koffielepel zout. Laat verwarmen tot aan de kook, haal van het vuur en meng de couscous erdoor met een vork. Laat onder een deksel 5 minuten wellen en roer weer door. Voeg een klontje boter toe en laat oplossen. De couscous moet droog en korrelig zijn.

Laat afkoelen.

Snij alle ingrediënten klein zoals hierboven aangegeven.

Prak de blokjes feta fijn met een vork.

Meng alle ingrediënten door de couscous en proef of er nog iets bij moet.

Natuurlijk kun je zelf variëren met de ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld blokjes aubergine bakken en laten afkoelen. Dat is ook heerlijk in deze salade.

Als je niet van pittig houdt, kun je het pepertje weglaten.

Je kunt er pitapuntjes bij geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen