donderdag 1 augustus 2013

Bladerdeeg-bananentaart


Deze simpele bladerdeeg-bananentaart is zo gemaakt. Ik kwam hem tegen in het kookboekje 'Snacks & lunchgerechten'.
Weer zo'n kookboekje dat ik nog nooit gebruikt had. Dus nam ik mijzelf voor om er iets uit te maken.

Je kunt deze taart altijd wel maken, de meeste dingen heb je toch wel in huis.

Laat hem goed afkoelen en serveer met een dikke laag slagroom of een bolletje vanilleijs. En vergeet niet om er wat chocoladesaus overheen te gieten!
Je kunt eventueel wat geroosterd amandelschaafsel over de taart heen strooien voor een knapperig effect.

Nodig
6 plakken roomboterbladerdeeg
3 bananen, in plakken
boter
3 el geraspte kokos
honing
slagroom of ijs
chocoladesaus

Verwarm de oven op 180 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.

Vet een springvorm van ongeveer 22 cm in met boter.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem en maak bij de randen een verdikking van het deeg.

Bekleed het deeg met de plakken banaan en ga door tot ze op zijn.

Zet in de oven en laat bakken tot de korst van de taart knapperig en goudbruin is.
Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Haal uit de oven en besprenkel met honing en geraspte kokos.

Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

Geef bij elke portie slagroom of ijs en maak wat strepen met chocoladesaus er overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen