dinsdag 27 augustus 2013

Catelaanse kip met chorizo


Kip op Catelaanse wijze, wat zou dat zijn?

Er gaan in ieder geval chorizo en olijven in, dus dat zal wel goed komen.

Het recept stond in de allereerste editie van Smult, het nieuwe kooktijdschrift dat pas uitgekomen is.
En omdat ik toch bezig was met een review van het blad (lees hier), wilde ik er gelijk wat receptjes uit proberen.

Het resultaat was best lekker! De saus wordt rijk van smaak omdat er onder andere wijn en chorizo in gaan. Ik maakte hem zelf iets pittiger met wat chilivlokken.

Je kunt er een Spaans thema van maken door er aioli met brood en sangria bij te geven.
(Ik deed er 'Griekse' tomatenrijst bij, binnenkort op het blog te lezen)

Zo maak je het;

Nodig
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika
200 gr chorizoplakjes
200 gr tomaten
4 el olie
4 kippenpoten
2 el bloem
1 el paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1/4 liter kippenbouillon
1 glas rode wijn
200 gr olijven

Snij de paprika in reepjes en halveer de plakjes chorizo.
Pel de tomaten en snij in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenpoten.

Haal de kip uit de pan en bak nu de ui en knoflook glazig.

Voeg de bloem en het paprikapoeder toe en laat even meebakken.

Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.

Blus af met bouillon en wijn.

Doe de kippenpoten terug in de pan en laat 30 minuten stoven.

Voeg nu de chorizo, paprika, tomaten, olijven en eventueel chilivlokken toe en laat nog een kwartier meestoven.

Proef of de saus nog iets nodig heeft. Je kunt peper en zout, maar ook nog kruiden als peterselie toevoegen.




Sorry voor de donkere foto! Wij aten die avond nog laat buiten...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen