maandag 29 augustus 2016

Zomerse Avocado-surimi schuitjes
Deze easy surimi-schuitjes doen mij denken aan mijn mini Eurotrip naar Engeland van drie jaar geleden.
Via Oostende (België) reden we naar Calais om met de auto over te steken naar Engeland. 

Oostende is fantastische badplaats, met veel restaurants, winkels en een mooi strand met een prachtig theatergebouw er op.
Bij de haven stond het vol met viskramen met de mooiste take away hapjes. Kleurrijk en mooi opgemaakte bootjes en schuitjes gevuld met verschillende soorten vis. 
Daar zat ook surimi in, waarvan ik mij afvroeg wat de surimi tussen de verse vis te zoeken had...
Hoe dan ook, de kramen waren heel fotogeniek, een lust voor het oog en mijn avocado-surimi schuitjes doen mij er aan denken.

De smaak van deze gevulde avocado's komt een beetje in de buurt van California rolls-sushi, vanwege de pittige smaak van de avocado en de surimi 'krab'.

Ze zijn binnen no time klaar en zijn een gezonde snack of voorafje!

Zo maak je ze;

Nodig voor 2
1 rijpe avocado
5 surimisticks 
1 el mayonaise
Tabasco
citroensap
2 tl gedroogde dille
2 tl gedroogde koriander
paprikapoeder
peper, zout

Trek met je handen 5 surimisticks uit elkaar en doe in een kom. Doe de eetlepel mayonaise, de dille en koriander erbij en roer door. Breng op smaak met wat druppels Tabasco, peper en zout.

Snij de avocado's door de helft en verwijder de pit met een lepeltje.
Kerf het vruchtvlees in en schep het voorzichtig met de lepel uit de avocado. Let op, niet tot op de schil uitscheppen, maar een laagje avocado laten zitten. 
Besprenkel de avocado met wat druppels citroensap. Snij blokjes/ stukjes van het uitgesneden vruchtvlees en meng door het surimimengsel.

Vul de avocado's met het surimi-avocadomengsel en bestrooi met wat extra koriander,dille of paprikapoeder. Besprenkel eventueel met wat druppels citroensap.

Zet koel weg tot gebruik.


Bekijk ook de nieuwe website: www.aboutfoodandfashion.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten