maandag 5 september 2016

Frisse zomerse gazpacho


Nu de zomer nog een tijdje aanhoudt, kunnen we nog lekker genieten van verse, snelle en verkoelende dingen, zoals deze frisse gazpacho.

Laatst kocht ik bij Hema een beker gazpacho, van de vers-afdeling. Die was erg lekker en had lekker veel komkommer er in. Het is de komkommer die het heerlijk fris maakt.

Ook dit recept heeft komkommer er in, maar ook iets meer diepgang vanwege de gegrilde paprika, balsamico azijn en zoetzure augurken. Je kunt er voor kiezen om meer komkommer toe te voegen voor een frisser resultaat, zoals die van de Hema.

En het goede nieuws is, de blender doet het werk. Dit is echt een kwestie van stukken snijden en blenden maar!
Snij wel wat extra van de ingrediënten extra fijn om als garnering te gebruiken.

Zo maak je het;

Nodig voor 4
Blik gepelde tomaten
1 theelepel suiker
zout, peper
2 grote gegrilde paprika's uit pot
1/2 komkommer
1/2 rode ui
3 zoetzure augurken
1/2 groene paprika
1 el balsamico azijn
1 el olijfolie

hand ijsblokjes
blender

Doe het blik tomaten met de suiker, peper en zout in de blender en maak tot een fijne tomatensap.
Proef of de smaak niet te zuur is.

Snij de ingrediënten in grove stukken en doe in de blender bij de tomaat. Snij wat extra van de ui, komkommer en paprika als garnering, heel fijn. 
Doe ook de balsamico azijn en olijfolie erbij.
Maal fijn tot het bijna helemaal glad is. Je kunt er voor kiezen om wat stukjes over te laten voor een bite.

Zet in de koelkast en laat minimaal een uur koud worden.

Doe een hand ijsblokjes in de (inmiddels schoongemaakte) blender. Maal fijn tot ijs-gruis.
Giet de gazpacho in glazen. Doe in elk glas een beetje vermalen ijs.

Garneer met een scheutje olijfolie en wat van de fijngesneden komkommer/paprika/ui.


Bezoek ook de andere website www.aboutfoodandfashion.com


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen