donderdag 18 augustus 2016

Spicy zomerse cocktail voor bij de BBQ: Bloody Mary


Voor de opening van de Taste of Amsterdam was ik uitgenodigd voor de pers-preview.
Superleuk, we kregen het hele event voor 'onszelf', met andere woorden, het was nog heerlijk rustig.We kregen een fantastische rondleiding door onder andere Peter Lute (sterren- en TV-chef) en Jord Althuizen (Smokey Goodness en BBQ Kampioen).

Het welkom werd verzorgd door het wodkamerk Kettle One, waarbij we als welkomstdrankje de lekkerste Bloody Mary ever kregen. Een heerlijke opkikker waar je wakker van wordt!

Je kunt Bloody Mary's namelijk op heel veel verschillende manieren maken, zo spicy als je wilt. En de Bloody Mary die wij kregen was behoorlijk spicy. Maar niet alleen pittig van de peper, maar ook door de spicy-citroenachtige gember.
We deden een workshop en kregen een goodiebag mee naar huis, om thuis nog nog eens aan de Bloody Mary te gaan.

Een Bloody Mary is een heerlijke spicy cocktail die goed als aperitief gedronken kan worden. Bij de BBQ is het ook een fijn drankje als je niet aan de zoete frisdank of bier wil gaan.
Wij zijn er bij mij thuis gek op en maakten hem een paar keer bij de BBQ!

Hieronder verschillende recepten, waarvan ik de eerste zelf maakte (erg lekker!);

Classic Bloody Mary, 1 glas
50 ml wodka
100 tomatensap
10 ml vers citroensap
5 scheutjes worchestershire saus
3 scheutjes tabasco
3 snufjes selderijzout
3 snufjes zwarte peper
stengel bleekselderij
schijfje citroen
handje ijsblokjes
cocktailshaker

Meng alle ingrediënten behalve de stengel bleekselderij en de schijf citroen in de cocktailshaker en schud. Giet in het glas en garneer met de stengel bleekselderij en het schijfje citroen.

Juicy Mary, 1 glas
50 ml wodka
20 ml vers sinaasappelsap
20 ml wortelsap
60 ml vers/troebel appelsap
1 cm fijngehakte rode peper
snuf versgerapte gember
2 plakjes verse gember voor de garnering
handje ijsblokjes
cocktailshaker

Meng alle ingrediënten behalve de plakjes verse gember in de cocktailshaker en schud. Giet in het glas en garneer met de plakjes verse gember.

Bloody Marinella, 1 glas
50 ml wodka
100 ml tomatensap
10 ml balsamico azijn
10 ml vers citroensap
10 ml suikersiroop
3 snufjes zout
3 snufjes zwarte peper
3 basilicumblaadjes
1 cherrytomaatje, gehalveerd
1 takje basilicum
handje ijsblokjes
cocktailshaker

Meng alle ingrediënten behalve de 2 helften cherrytomaten en het takje basilicum in de cocktailshaker en schud. Giet in het glas en garneer met de 2 helften cherrytomaten en het takje basilicum.




Bezoek ook de nieuwe website www.aboutfoodandfashion.com







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen