dinsdag 9 augustus 2016

Saoto Ajam: Goedgevulde crunchy kippensoep


Misschien ken je saoto ajam van de afhaal-Surinamer. Een lekkere spicy bouillon waar je thuis de meegegeven rijst, gekookte ei en groenten aan moet toevoegen.

Ik beweer niet hier het originele recept te hebben, maar deze snelle variant komt qua smaak dicht in de buurt en is een volle en spicy maaltijdsoep.
Bovendien is hij binnen no-time gemaakt!

Bij het opdienen vul je de schaaltjes eerst met gekookte rijst, een gekookt eitje, een hand taugé en flink wat gebakken uitjes. Daarna schep je de spicy kippenbouillon er op. De ingrediënten blijven zo lekker knapperig.

Zo maak je het;

Nodig
1 ui, in parten
2 tenen knoflook, in plakjes
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
2 cm gember, geraspt en geschild
1 el zonnebloemolie
1 el soyasaus/ketjap
1,5 kippenbouillon
2 cm verse rode peper, fijngesneden
2 kippenbouten
200 rijst, gekookt
125 gr taugé
gebakken uitjes
4 eieren, hardgekookt

Maal de ui, knoflook, koriander, kurkuma, rode peper en gember in de keukenmachine tot een fijne pasta.
Verhit olie in een soeppan en bak de kruidenpasta kort.
Voeg de bouillon en kippenbouten toe en laat 1 uur sudderen.
Neem na een uur de kip uit de pan en verwijder het vel van de kippenbouten en trek het vlees los van de botten.
Doe het vlees terug in de pan.
Breng de bouillon op smaak met de soyasaus en eventueel zout en peper.

Doe in schaaltjes de gekookte rijst, taugé, gekookte eieren en een handje gebakken uitjes en schep de bouillon er bovenop. Gelijk opdienen

Bekijk ook de nieuwe website: http://www.aboutfoodandfashion.com/



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen