woensdag 20 juli 2016

Zomerse noodles met limoen en kiphaasjes


Dit gerecht is simpel en zomers. Het staat binnen no time op tafel en valt niet zwaar op de maag. De frisse smaken van limoen en komkommer zijn een goed contrast bij de pittige groene curry-kiphaasjes.
Wees niet zuinig met het limoensap, deze maakt het zomers, fris en bijzonder!

Zo maak je hem;

Nodig
250 gr eiernoodles
1 komkommer
300 gr winterpeen
1 limoen, schoongeboend
75 gr gezouten cashewnoten
4 el sesamolie
1,5 el Thaise groene curry
350 gr kiphaasjes

Doe de noodles in een grote pan kokend water en laat 10 minuten gaar worden. Giet daarna af.
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Schaaf hierna lange, dunne plakken van de komkommer.

Schil de winterpeen en schaaf ook hier lange dunne plakken van. Kook ze kort, ongeveer 8 minuten en spoel daarna af met koud water.

Schrap sliertjes van de limoenschil en pers de vrucht boven dezelfde kom uit.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Zet de noten apart.

Doe daarna de sesamolie in de koekenpan en bak de kiphaasjes samen met de groene curry. Bak ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is.

Meng alle ingrediënten met de noodles. Giet eventueel een eetlepel extra olie over de noodles.




Bezoek ook de nieuwe website www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten