donderdag 30 juni 2016

Easy karamel perentaartjes


Deze perentaartjes zijn een soort mini-tarte tatins van peren en karamel. Ze zijn heel eenvoudig te maken met bladerdeeg. Maar het maken van karamel is helaas minder makkelijk, heb ik gemerkt!

Voor je het weet heb je namelijk bittere karamel, wat absoluut niet de bedoeling is! Dat overkwam mij en ik moest het opnieuw maken. De truc is om de karamel heel vroeg van het vuur te halen. Wacht vooral niet op de 'mooie' karamel- of kastanjekleur, want dan ben je te laat. En geloof mij maar, de bittere smaak van aangebrande karamel raak je niet gauw kwijt.

Laat je niet afschrikken, toch zijn dit lekkere taartjes als dessert of voor zo.

Nodig voor 4
2 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
50 gr amandelpoeder
1 el custardpoeder
2 handperen
100 gr suiker
3 el water
20 gr boter
3 el citroensap
1 el bloem
4 mini quiche-/taartvormpjes met ribbels

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het amandelpoeder met de custardpoeder.

Schil de peren, laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank en snij een paar keer in en vorm een waaier. 

Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Laat als de suikerkristallen zijn opgelost op hoog vuur karamelliseren tot lichtbruin. Roer de boter er voorzichtig doorheen en voeg het citroensap toe. Pas op voor spetteren. Schenk de karamel in de vormpjes. 

Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi de peer met het amandelpoeder. 

Bestuif het werkblad met bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 22x22 cm. Snij er 4 rondjes uit, iets groter dan de quichevormpjes. Leg op de peren en duw aan de rand iets aan. Prik wat gaatjes in het deeg. 

Bak in de oven 25 min tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat 10 minuten afkoelen. Leg bordjes op de vormpjes en keer om. Verwijder de quichevormpjes.





Bekijk ook de nieuwe site http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen