woensdag 1 juni 2016

Aziatische visburgers



Heb je wel eens Thaise viskoekjes gegeten? Dat zijn heerlijke aromatische Thaise snacks in de vorm van mini-visburgertjes. De Thaise smaken zijn als een smaakexplosie; van fris naar pittig en van zoet naar zuur.
Het nadeel is altijd dat je er zo weinig krijgt in een portie. Zou dat de bedoeling zijn? Is het volgens Thais gebruik om er maar twee of zo te eten? Dat zal ik eens uitzoeken...

Hoe dan ook, deze Aziatische visburger is niet volgens Thais recept, maar komt erg in de buurt. De limoenschil is onmisbaar, zo lekker.
En hier geldt; je hebt flinke burgers helemaal voor jou alleen waar je je tanden royaal in kunt zetten!

Het leuke is, dat je door het malen van de visfilet een soort visgehakt krijgt. Heel bijzonder, je kunt hier verschillende dingen van maken! Ook kun je andere vissoorten gebruiken, zoals tilapia of zalm.

Zo maak je het;

Nodig voor 4
350 gr pangasiusfilet
3 beschuiten
1 limoen, schoongeboend
35 gr Thaise gele currypasta
1 el maizena
3 bosuien, in ringetjes
4 witte pistolets of harde broodjes
gemengde sla
1 el sesamolie
chilisaus

blender of hakmolen
bakpapier

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Dep de vis droog en snij in grove stukken. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Doe de vis, beschuit, limoenrasp, currypasta en maizena in de blender of hakmolen en pureer tot een samenhangend geheel. Roer de helft van de bosuitjes er doorheen.

Vorm met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de broodjes er naast en bak beiden ongeveer 10 minuten tot de visburgers mooi goudbruin zijn.

Meng ondertussen 2 el limoensap, de overige bosui, sla en sesamolie door elkaar.

Neem de broodjes en burgers uit de oven en beleg elk broodje met wat van de sla en een visburger. Daar bovenop een beetje chilsaus.

Lekker met (zelfgemaakte) patat. 

Je kunt aan de burgers eventueel nog verse of gedroogde koriander toevoegen als je dat lekker vindt.


Bezoek ook de nieuwe website http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen