dinsdag 17 mei 2016

Superleuk Libanees koken uit Comptoir Libanais ExpressComptoir Libanais is een Libanees restaurant in Londen, dat ontzettend populair is en inmiddels een keten is geworden van meerdere restaurants. De restaurants zijn kleurrijk en canteen-style ingericht. Je kunt er dan ook terecht voor een informeel of snel etentje.

Eigenaar Tony Kitous is in Engeland getipt als nieuwe ster in de culinaire wereld en dankzij de populariteit van het restaurant heeft hij inmiddels twee kookboeken en een home-collectie uitgebracht.
Zijn eerste boek Comptoir Libanais was een succes en nu is er Comptoir Libanais Express, voor de zogenaamde 'snelle' of kleine Libanese of Middenoosterse gerechtjes.
I Love! 

Zoals je mag verwachten van een Libanees kookboek staat het vol met aubergine-, grill- en eigerechten.
Ze zijn inderdaad snel en makkelijk te maken en je hebt er geen ellenlange ingrediëntenlijsten voor nodig.

Ik was gelijk geinspireerd en maakte dezelfde dag nog de kipfingers in Comptoir-stijl en de gegrilde aubergines met komijn en knoflook (lees binnenkort). Maar er staat nog genoeg in dat ik wil maken.
Nu ik weer met het boek op schoot zit, zie ik genoeg om op mijn boodschappenlijstje te zetten.
Over dat boodschappenlijstje gesproken, er zijn weinig dingen die je bij een speciaalzaak hoeft te halen. De meeste dingen kun je gewoon bij een supermarkt kopen.
Als je komijn(poeder), baharat, chilipoeder, kaneel en citroenen in huis hebt, kom je al een heel eind qua smaakmakers.

Het boek is kleurrijk en telt 280 pagina's. De hoofdstukken bestaan uit 'Groenten en salades', 'Vlees en vis', 'Eieren', 'Granen en peulvruchten', 'Wraps en brood', 'Sauzen, dips en bijgerechtjes', 'Zoetigheden en desserts', 'Cocktails en drankjes'. 
Eigenlijk alles wat je zou verwachten van een Libanees/Middenoosters kookboek.

Als je je wilt verdiepen in deze keuken, dan is dit een goed boek met makkelijke recepten om mee te beginnen. De smaken zijn authentiek, maar de gerechten zijn verrassend.
Wil je de sfeer van het boek al proeven, kijk dan eens op de website van Comptoir Libanais.

Ik hoop met heel mijn hart dat ze ook vestigingen in Nederland openen. Ik zit er echt op te wachten!

Comptoir Libanais Express van Tony Kitous & Dan Lepard is van uitgeverij Terra en kost 
€ 24,99


Bezoek ook eens de nieuwe website http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten