maandag 8 februari 2016

Het perfecte winterboek: Slow Cooked


Slow Cooked is een pas uitgekomen prachtig boek vol met comfort food uit de slow cooker of de stoofpan.

Zelf beschik ik niet over een slow cooker, maar bij het lezen van de inleiding wordt al gauw duidelijk dat je ook makkelijk aan de slag kunt met de goede oude gietijzeren stoofpan of Romertopf.

Het boek telt 239 pagina's, heeft mooie en uitnodigende fotografie en de recepten zijn duidelijk en goed te volgen. Elk recept wordt zowel voor de slow cooker als voor een stoofpan weergegeven. Erg handig!
 
Het boek bevat uiteenlopende recepten die veel tijd nodig hebben om te stoven.
Het vlees zal superzacht worden en met een toevoeging van frisse kruiden en knapperig brood is dit een heerlijk contrast.

Het boek begint met een hoofdstuk met de auteurs favorieten, wat echt van alles is; van ossobuco tot een hele kip, van chili con carne tot pulled pork. Van sommige dingen zou je niet denken dat ze uit een stoofpan/slow cooker komen.
Verdere hoofdstukken zijn: Soep, Stoof- en Ovenschotels, Vleesgerechten, Currygerechten, Vegetarische gerechten, Voor het weekend en Zoet. 

Zoals ik al zei, dit boek is echt heel veelzijdig. Veel verschillende keukens komen aan bod. Zodra het gestoofd kan worden, staat het erin. Denk aan mediterrane, Mexicaanse en gerechten uit de Arabische keuken. Heel verrassend. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan curry's.

Als je van comfort food en stoof- en ovengerechten houdt, is dit boek een echte aanwinst op je kookboekencollectie. Juist vanwege de veelzijdigheid. Het richt zich voornamelijk op de techniek stoven.

Helaas zijn sommige ingrediënten mijns inziens moeilijker te krijgen. Dan denk ik zelf aan buikspek, ghana dal, curryblaadjes. Maar het merendeel is goed te maken met alledaagse ingrediënten of wat goed in de supermarkten te verkrijgen is.

Ik pak het boek regelmatig om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. Een echte aanrader voor de winter!
Deze week maak ik de boeuf bourgignon uit het boek, ben beniewd!

Slow Cooked van Olivia Andrews is van uitgeverij Good Cook Publishing en kost € 22,50
Bekijk ook de nieuwe website http://www.aboutfoodandfashion.com/
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten