dinsdag 2 februari 2016

Bulgur met feta en granaatappel



Heb jij wel eens bulgur gegeten? Wil je eens iets anders op tafel zetten?

Deze graansoort zou je met couscous kunnen vergelijken, alleen is het grover en heeft het een steviger bite.

Ik maakte het voor het eerst en ben fan!
Het is snel gemaakt, want net zoals bij couscous laat je het wellen in gekookt water. Je voegt de smaakmakers en ingrediënten toe, en klaar is het!

Je kunt bulgur warm, koud en lauwwarm eten. Als het koud is, heb je een salade. Is het warm, dan gaat het prima bij de (Arabische) maaltijd.

Een bekend Midden Oosters gerecht waar bulgur doorheen gaat is tabouleh, een salade van bulgur en heel veel verse, fijngehakte peterselie. Het is eigenlijk een peterseliesalade.
Geinspireerd op tabouleh maakte ik mijn versie; lauwwarme bulgur met granaatappelpitjes en blokjes feta. De granaatappel zorgt voor een frisse, zoete, crunchy bite die je echt niet mag missen!

Benieuwd hoe je het maakt?

Zo maak je het;

Nodig voor 2-3 
250 gr bulgur
160 ml groentebouillon
bosje platte peterselie, fijngehakt
2 tomaten, zonder pitjes en in kleine blokjes
pitjes van 1/2 granaatappel
100 gr fetablokjes
8 olijven in pikante saus, in dunne plakjes
2 el olijfolie
peper, zout

Breng de bouillon aan de kook en voeg de olijfolie toe. Haal de pan van het vuur en voeg de bulgur toe. Roer even door en doe het deksel op de pan.

Laat de bulgur 10-15 minuten wellen.
Roer de bulgur los met een vork en doe daarna alle ingrediënten er in.

Bestrooi eventueel met wat extra peterselie of fijngehakte bieslook.



Bekijk ook de nieuwe site: http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen