donderdag 11 juni 2015

Griekse- Italiaanse salade

We weten bijna allemaal wel wat een Italiaanse salade caprese is; klassiek met mozzarella, tomaat, basilicum en overgoten met olijfolie. 
En een Griekse salade is bij de meesten ook wel bekend, met onder andere feta, rode ui en zwarte olijven.

Mijn moeder dacht laatst, waarom beide niet combineren?

En ze had gelijk, want die salade was erg lekker. Je eet voornamelijk kaas, vanwege de mini-mozzarella en feta!
Maar als je investeert in goede feta en lekkere mozzarella, is het een echte verwennerij.

Lekker met verse basilicum en veel olijfolie. Eet er knapperig stokbrood bij en je hebt een lichte maaltijd of lunch.

Zo maak je het

Nodig
bakje mozzarella balletjes
bakje mini tomaatjes
goede feta, blok
zwarte olijven
basilicumplantje

goede olijfolie

Snij de tomaatjes in helften en de feta in blokjes. Snij de olijven in dunne plakjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar en doe er een flinke hand gescheurde basilicumblaadjes bij.

Overgiet royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper uit de molen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen