vrijdag 8 mei 2015

Musthave: Rachel Khoo's kookschrift


Het nieuwste kookboek van Rachel Khoo is een echt cadeautje. Van de vrolijke, kleurrijke vormgeving word je blij. En de inhoud en de receptuur zijn smullen...
In Nederland is dit alweer Rachel Khoo haar derde kookboek. Dit keer gaat het niet alleen over Frankrijk of Parijs, maar over verschillende landen en plaatsen.

Rachel Khoo is niet alleen een kooktalent, maar heeft na haar studie aan de kunstacademie een goed gevoel voor grafisch design. Aan dit boek heeft ze een grote persoonlijke noot toegevoegd.

Ze gaat nooit zonder haar notitieboekje op stap en maakt aantekeningen van alles wat haar inspireert; recepten, de omgeving, de mensen, kleuren, planten en bloemen, alles.  In haar notitieboek maakt ze er mooie illustraties van en voor al haar kookboeken vormt Rachel haar notitieboek de basis.  
Dit keer is Rachel haar notitieboekje letterlijk de inspiratie geweest, want de mooie tekeningen en haar ideeën zijn vertaald naar haar kookboek Rachels Khoo's Kookschrift.
Je kunt haar creativiteit overal in dit kookboek terugvinden.

Ze vertelt dat haar afkomst haar een grote diversiteit in haar kookrepertoire geeft, van Maleisisch tot Oostenrijks, maar ook Brits en Frans.
Daarnaast reist ze veel en doet ze inspiratie op om klassieke gerechten net even een andere draai te geven. Heel verrassend!

En dat vind je terug in dit kookboek. Je wordt meegenomen naar Zweden, Engeland, Parijs en Frankrijk en nog veel meer landen.
Het is opgedeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, zoet en benodigdheden.  

Tussendoor is het boek voorzien van leuke, kleurrijke illustraties en foto's van de steden waar Rachel was om inspiratie op te doen. Er staan meer dan 100 recepten in.

De fotografie van de recepten is mooi en kleurrijk en de gehele look and feel  is een beetje retro; alsof je door een oud en gebruikt notitieboek bladert, met het lettertype van een oude typemachine en compleet met afgeronde hoeken. De kleursetting is pastel, kleuren om bij weg te dromen. Erg leuk!

Ik word hier blij van en krijg inspiratie om de keuken in te duiken. Een mooie en kleurrijke vormgeving spreekt mij altijd enorm aan en bij dit boek zeker. De recepten zijn enerzijds vernieuwend, anderzijds ook klassiek. Ze hebben altijd een twist van Rachel.
Dit is een echte aanrader! Heerlijk om in te bladeren.

Rachel Khoo's Kookschrift is van uitgeverij Kosmos en kost € 24,99.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten