vrijdag 1 mei 2015

Hartige rode uien-marmelade






Rode uien-marmelade, heb je daar wel eens van gehoord?

Het is een soort uienchutney die heerlijk is bij vlees, vis of op een stokbroodje.

Hij is zoetig, maar ook hartig en het is supermakkelijk te maken.

Wij aten hem bij vlees.

De hoeveelheid is genoeg om een paar keer van te eten.

Zo maak je het;

Nodig
750 gr rode uien, gesnipperd
80 gr boter
50 gr bruine suiker
250 ml rode wijn
3 el rode wijnazijn
zout, peper

Laat in een pan met dikke bodem de boter smelten. Fruit de gesnipperde ui aan en laat op laag vuur 15 minuten zacht worden.

Bestrooi met de bruine suiker en laat karamelliseren.

Bestrooi met een klein beetje peper en zout en doe de rode wijnazijn en rode wijn erbij.
Draai het vuur hoger en laat het geheel inkoken, ongeveer 20-30 minuten.
Bijna alle vocht moet verdampt zijn, maar niet helemaal.

Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.

Eet de rode uien-marmelade warm of lauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen