vrijdag 1 mei 2015

Honey glazed spare-ribs




Dit recept is één van de eerste recepten die ik ooit verzamelde (uit Elle Eten van 15 jaar terug ofzo).

Ik beschouw het het inmiddels als één van mijn specialiteiten, omdat ik het al heel lang in mijn repertoire heb. En het is tot nu altijd een succes geweest.

Het gaat om een marinade, gebaseerd op honing. Je laat de marinade intrekken in de spare ribs en laat ze vervolgens lekker lang in de oven garen. 

Comfort food!

De smaak is zoet en vol, vanwege de andere toevoegingen die tezamen een smakelijke heerlijke balans van zoet en pittig vormen.

Laat je niet afschrikken door de doordringende, zure lucht van de azijn wanneer je de marinade laat inkoken. Het is het eindresultaat that counts!

Je zou de marinade ook op kip kunnen gebruiken.

Nieuwsgierig geworden en niet bang voor sticky vingers?

Zo maak je het;

Nodig
100 gr rietsuiker
150 ml honing
75 ml appelazijn (of witte wijnazijn)
4 tenen knoflook, gekneusd
4 el Worcestersaus
1 el zout
4 cm verse gember, geschild en geraspt
4 el Dijonmosterd
2 tl tabasco

1,5 kg varkensribbetjes (rauw en ongemarineerd)

plasticfolie
braadslee

Laat de honing smelten en doe de rietsuiker erbij. Wanneer de suiker is opgelost de rest van de ingrediënten toevoegen. Blijf roeren tot je een homogene massa krijgt.
Breng tot de kook en laat op zacht vuur een minuut of 5 pruttelen.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Besmeer de spare ribs met het mengsel en wikkel ze in plasticfolie. Laat minstens een uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gemarineerde spare ribs in een ingevette braadslee en zet in de oven. Laat de spare ribs een uur bakken en keer ze af en toe om.
Er mogen zwarte randjes of verbrande stukjes knoflook aan zitten. De marinade wordt zowieso donkerder tijdens het bakken.

Gaat het te hard? Zet dan de oven iets lager.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten