dinsdag 13 januari 2015

Gegrilde courgetteslierten


Met een courgette kun je veel gerechten maken. De neutrale smaak laat zich makkelijk mengen in gerechten uit veel verschillende keukens. Je komt courgettes dan ook tegen in Oosterse, Italiaanse, Indiase, Aziatische recepten.

Maar het is ook lekker om een courgette zo te eten, gewoon puur, als groente bij de maaltijd of als beleg op een sandwich.

Het is natuurlijk supersimpel! Je grilt dan flinterdunne plakken op de grill/ bbq of in de grillpan.

Zo doe je dat:

Nodig
1 courgette
olijfolie
peper, zout
oregano

Was de courgette en snij heel dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf.
Doe de slierten in een kom.
Overgiet met olijfolie, zodat de plakken een laagje olie krijgen. Meng met je handen, alsof je een salade aan het mengen bent.
Bestrooi met peper, zout en oregano.

Laat de grill/bbq of grillpan goed heet worden. Je hoeft de grill niet in te smeren met olie. De plakken zijn zelf al vet genoeg.
Leg de courgetteplakken er plat op. Draai regelmatig om. 
De plakken zijn klaar wanneer ze een mooi bruin streeppatroon hebben.
De aangebrande stukjes zijn extra lekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen